ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΓΥΑΛΙΑ

energy_glassΟι ενεργειακοί υαλοπίνακες είναι ένας από τους ισχυρότερους σύμμαχους στην παγκόσμια προσπάθεια μείωσης εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, διότι για την παραγωγή 1 τετραγωνικού μέτρου εκπέμπονται άπαξ 25kg ενώ από την χρήση τους εξοικονομούνται 91kg ετησίως εφ΄όρου ζωής.

Η χρήση της ενεργειακής υάλωσης μειώνει θεαματικά το κόστος πετρελαίου θέρμανσης,φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας μειώνοντας ταυτόχρονα την απαίτηση για μεγάλης απόδοσης λέβητες και μεγάλης ισχύος κλιματιστικών συσκευών.

Η χρήση επίσης της ενεργειακής υάλωσης ελαχιστοποιεί τισ χρωματικές αλλοιώσεις των επίπλων, υφασμάτων, ξύλινων δαπέδων και προφυλλάσει τους ενοίκους από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία.

Αναλογιζόμενος κανείς την ευκολία αντικατάστασης των υαλοπινάκων, το μικρό σχετικά κόστος και την αντιστρόφως ανάλογη εξοικονόμηση ενέργειας, εύκολα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι η αμεσότερη, απλούστερη και αποδοτικότερη παρέμβαση που μπορεί να γίνει σε ένα υφιστάμενο κτίριο προκειμένου να αναβαθμιστεί ενεργειακά, είναι η αντικατάσταση των υαλοπινάκων με σύγχρονους ενεργειακούς υαλοπίνακες τελευταίας γενιάς.

Το ότι κάθε καινούργια τεχνολογία αιχμής φτάνει στον καταναλωτή σε ένα δυσβάσταχτο κόστος, όπου μόνο λίγοι μπορούν να το απολαύσουν, δεν ισχύει.

Επίσης, ένας οποιοσδήποτε υαλοπίνακας ΔΕΝ είναι ενεργειακός.

Στην πραγματικότητα, η διαφορά εξοικονόμησης ενέργειας ενός πραγματικού ενεργειακού και ενός κοινού διπλού υαλοπίνακα μπορεί να ξεπεράσει τα 200%.

Ακόμα, δεν υπάρχει μονό ένα είδος ενεργειακού υαλοπίνακα.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία η οποία δύναται να καλύψει οποιαδήποτε ιδιαίτερη απαίτηση.Τέλος, μεγάλος μύθος είναι ότι υπάρχουν αποδοτικότερες επενδύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας από τους ενεργειακούς υαλοπίνακες.

Στην πραγματικότητα, το κόστος κτήσης 1 τετραγωνικού τέτοιου υαλοπίνακα αποσβαίνεται σε 2 με 3 χρόνια και εξοικονομεί και 300kwh ανά έτος. Προσοχή θα πρέπει να δώσει ο πελάτης και στα παρακάτω.

Το πλαίσιο (αλουμίνιο) που αποτελεί το 20% του ανοίγματος δεν αποτελέι σημαντικότερο ρόλο στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά ο ενεργειακός υαλοπίνακας, που αποτελεί το 80% του ανοίγματος.

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες επίσης δεν έχουν όριο ζωής και η μόνη συντήρηση είναι το απλό καθάρισμά τουσ , σαν τους απλούς υαλοπίνακες.

Η εγκατάστασή τους δεν είναι απλή ούτε εύκολη , καθώς χρειάζονται άτομα με γνώση και εμπειρία, με τεχνική κατάρτηση και μεράκι, κάτι που θα βρείτε αμέσως στην TECNO GLAS.